Tag: Food questions and answers

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een tag heb geplaatst. Bij Healthy Mommy kwam ik deze Food questions and answers tag tegen en aangezien ik momenteel druk bezig ben met mijn voeding, vond ik het wel toepasselijk om deze in te vullen :)

Wat is je favoriete ontbijt?
Als het zou kunnen zou ik iedere ochtend ontbijten met croissantjes, warme ovenbroodjes, zalm, ei (gekookt of gebakken) en vers fruit. Net als in een hotel zeg maar :) 


Hoe drink je je koffie of thee?
Echte koffie lust ik niet, maar de oploskoffie met smaakjes van Nescafé vind ik heerlijk, vooral de smaken Caramel en Vanille. Deze zijn van zichzelf al zoet en daarom doe ik er geen extra suiker in. Ook mijn thee drink ik bij voorkeur met een lekker smaakje, Caramelised Pear van Pickwick is mijn favoriet! Daarnaast drink ik ook veel groene thee met een citroensmaakje. Wel met een (mini)klontje suiker, want thee zonder suiker lust ik echt niet. Dit heb ik al zo vaak zonder succes geprobeerd, dat ik het maar heb opgegeven :)

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Filet American, zalm of een lekkere salade zoals kip-kerrie of tonijn. Verder lust ik ook graag avocado met (snoep)tomaatjes op brood. 

Soep of salade?
Soep! En dan vooral tomatencrème, champignon of asperge. Binnenkort wil ik zelf soep gaan maken, met verse groente, dat lijkt me zo lekker en dat is een stuk gezonder natuurlijk :)

Wat is je favoriete kookboek?
Die heb ik eigenlijk niet echt, ik heb verschillende kookboeken, o.a. voor pasta, Indonesisch en Antilliaans en overal staat allerlei lekkers in :)

Welk(e) keuken(land) is jouw favoriet?
Dan ga ik voor de Antilliaanse keuken. Heerlijk vind ik dat, alles puur en met lekker veel smaak. Daar kan ik zo van genieten. Verder ben ik dol op sushi (Japans) en Spaanse tapas. 

Wat was vroeger je lievelingseten?
Macaroni met blokjes gebakken ham, ui en champignons. Ik lustte vroeger geen pastasaus en dan maakte mijn moeder dit voor mij, heerlijk vond ik het. Later vond ik Indonesisch eten superlekker en ging ik regelmatig zelf aan de slag met mijn Indonesische kookboek. 

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Ai, moeilijke keuze. Ik ben dol op zoetigheid, maar houd ook ontzettend veel van chips en lekkere kaasjes. Maar een leven zonder chocola? Nee, dan maar nooit meer hartig :-D

Als je iedere dag nog maar één soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?
Sushi.

Wat is je meest guilty pleasure?
Chocola...en koekjes...en chips...eigenlijk alles wat lekker is :-D

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik heb niet echt een specifiek persoon als inspiratiebron, maar ik kijk wel enorm op tegen mensen die vanuit het niets, zonder pakjes etc., een superlekkere maaltijd kunnen bereiden. En die gevoel hebben voor kruiden en precies weten wat wel of niet ergens bij kan of wat wel of niet bij elkaar past.

Thuis koken of uit eten gaan?
Uit eten, heerlijk!

Bak of kook je liever?
Dan ga ik voor koken, bakken doe ik eigenlijk bijna nooit. Behalve af en toe koekjes met Dévi en ik bak weleens een bananenbrood. 

High end of Low profile?
Gewoon normaal :) niet te High end en lekker gezellig.

Wat is je lievelingsrestaurant?
Ik ben dol op sushi, dus dan ga ik toch voor een Japans restaurant.

Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant?
Cola.

Wat lust je écht niet?
Corned beef uit een blikje, brrrr, zo zout en vet en niet lekker.

Vis of vlees?
Dan ga ik voor vis, heerlijk!

Wat kan je niet missen in de keuken?
Mijn Antilliaanse kruiden (Badia Complete Seasoning), deze gebruik ik bijna overal voor.

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?
Mijn ontbijt: twee plakjes speltbrood met tonijnsalade en een kopje groene thee :)

Wil jij de tag 'Food questions and answers' overnemen? Dat mag! Laat je het mij weten als je de tag hebt ingevuld? Dan breng ik een bezoekje aan jouw blog :)


Wil je meer zien van mijn leven als mama? Volg mij dan ook via Instagram, Facebook, Twitter, Bloglovin' en/of Pinterest.

1 opmerking:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...