Nieuw leven, nieuwe levensstijl: op naar fit & gezond!

Ik weet het, ik heb er al zo vaak over geschreven en tot nu toe is er nog niet veel van terecht gekomen. Een gezonde levensstijl, in theorie weet ik er heel veel van, maar het lukt me maar niet om het in de praktijk te brengen. Toch geef ik niet op en ga ik er weer volop mee aan de slag! Met de verhuizing naar Rotterdam begin ik een nieuw leven en in dat nieuwe leven wil ik graag fit en gezond zijn. 


Door alle stress en zorgen van de afgelopen jaren ben ik tegenwoordig alleen maar moe, non-stop ziek en verkouden en heb ik totaal geen energie meer om iets te ondernemen. De afgelopen periode bestond mijn leven vooral uit werken, slapen en het huishouden. En hier ga ik verandering in brengen!   


Hoe ik dat ga doen? Om te beginnen ga ik de komende weken mijn voedingspatroon aanpassen. Ik kan slecht tegen tarwe, maar kan de verleiding vaak niet weerstaan. Ik eet nu ongeveer 50-60% tarwevrij en dit wil ik naar 80-90% brengen. Verder wil ik gezonder eten, meer groente en fruit en minder snoep, koekjes en chips. Ook ga ik meer water drinken en meer bewegen. In eerste instantie door te wandelen en over enige tijd wil ik ook weer gaan hardlopen. 

Tot slot ga ik het sporten in de sportschool weer oppakken. In Rotterdam wonen we praktisch naast de sportschool en aangezien deze lekker goedkoop is, heb ik geen excuus meer om niet te gaan. Ik ga in ieder geval op de woensdagochtend sporten en daarbij nog een avond of een keer in het weekend (ligt aan het rooster van mijn partner). 


Geen idee of het mij deze keer wel gaat lukken, maar het voelt goed om ermee bezig te zijn en het in ieder geval weer te proberen. En door het te delen op mijn blog moet ik het wel volhouden :-D Op naar fit & gezond! 

Volg Kleine Wondertjes ook via InstagramFacebookTwitterBloglovin' en Pinterest.

4 opmerkingen:

 1. In ieder geval al slim om het hier te zeggen! Als mensen er van af weten is het lastiger om af te haken!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga met je mee doen. Als ik dalijk weer goed kan lopen, wil ik uitgebreid met de wagen en mijn peuter langs alle speeltuinen. Frisse lucht snuiven, conditie opbouwen zodat ik in het voorjaar weer kan beginnen te sporten. En mijn slechte eetgewoontes die overbleven uit de zwangerschap overboord gooien en mijn gezonde eetgewoontes weer oppakken, oh, ik was zo lekker bezig voor de hormonen mijn lijf binnen kwamen. In ieder geval, jij ook heel veel succes. Lekke blijven updaten hier dan motiveer je alvast jezelf. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je mee gaat doen! Ik zal zeker blijven updaten, volgende week de eerste :)

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...