Gezond recept: bananenbrood

Gezond en lekker, daar hou ik van! Ongezond en lekker trouwens ook, zoals jullie inmiddels wel weten ;) Maar ik eet en bak dus ook regelmatig iets gezonds :) Dit bananenbrood bevat o.a. amandelmeel en kokosolie is dit daarom gezond en verantwoord als lunch of tussendoortje.  


Het recept heb ik overigens niet zelf bedacht (helaas ben ik niet zo'n keukenprinses), maar komt van www.paleorecepten.nl.

Benodigdheden
  • 3 kleine eieren of 2 grote eieren 
  • 3 bananen (hoe rijper de bananen, hoe zoeter het brood)
  • 14 eetlepels amandelmeel (ongeveer 85-90 gram)
  • 4 eetlepels kokosolie (op de foto gebruik ik Royal Green, maar ik heb ontdekt dat Xenos kokosolie verkoopt voor nog geen 4 euro per pot!)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel baking soda (bakpoeder)
  • 1 theelepel (zee)zout
  • Optioneel: een handje rauwe cacao nibs (heb ik zelf toegevoegd, pure chocolate chips kan ook)


Werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine
  3. Vet een broodvorm in met kokosolie en voeg het brooddeeg toe (ikzelf doe bakpapier in de vorm)
  4. Zet voor ongeveer 40 - 45 minuten in de oven (je kunt even prikken met een tandenstoker of satéprikker, als deze droog en schoon blijft is het brood klaar)
  5. Laat het bananenbrood even afkoelen


Eet smakelijk!!


Volg Kleine Wondertjes ook via Bloglovin'InstagramFacebookTwitter en Pinterest.

3 opmerkingen:

  1. Best veel ingrediënten nog! Ik dacht dat je alleen maar bananen en wat meel nodig had. Maar het ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook is zoiets gemaakt, maar helaas ik vind er niet veel aan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmmm... kan het bíjna ruiken zoals het uit de oven komt. Lijkt me heel lekker. Ga het ook een keertje proberen!

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...