Vakantie Curaçao week #2

Vorige week plaatste ik een verslagje van onze eerste vakantieweek op Curaçao. En zoals destijds beloofd hierbij dan ook het verslag van onze tweede vakantieweek op dit prachtige eiland. Inmiddels zijn wij alweer thuis en nog aan het bijkomen van onze jetlag. Het is op Curaçao 6 uurtjes vroeger en daarom hebben we nu de neiging om heel laat op bed te gaan en heel  lang uit te slapen. Ik probeer dit nu telkens iets naar voren te schuiven en zo langzaam weer in het ritme van Nederland te komen :)

Tijdens de vakantie heb ik al een deel van de foto's op Instagram gedeeld, maar lang niet alles, dus ook in dit verslag weer veel leuke, nieuwe foto's. Veel kijk- en leesplezier!


Maandag zijn we gezellig met z'n allen naar Willemstad gegaan. Alleen een beetje rondlopen in deze omgeving is al erg leuk om te doen, je komt allerlei leuke en bekende bezienswaardigheden tegen. Op deze foto zie je de Koningin Julianabrug. 


Dit is ook een heel bekend plaatje, de Handelskade, deze leuke gekleurde panden worden veel gefotografeerd en veel gebruikt op kaartjes, souvenirs etc. 


Een wandeling over de Pontjesbrug (Koningin Emmabrug) mag natuurlijk ook niet ontbreken. Deze brug drijft op pontons in het water en schommelt hierdoor nogal. Lopen op deze brug voelt dus een beetje wiebelig. Veilig aan de hand van papa durft Dévi het wel aan :)


Even lekker toeristisch doen :P


De temperatuur op Curaçao ligt tijdens onze vakantie dagelijks rond de 30 - 32 graden. Veel drinken is dus heel belangrijk! Dévi nam af en toe even een rustpauze om wat te drinken. Hij ziet er zo groot uit op deze foto, waar blijft de tijd?

 

Na ons bezoekje aan Willemstad zijn we nog een stukje omhoog gereden, richting Fort Nassau. Zo hadden we een mooi uitzicht over een gedeelte van de haven van Curaçao. 


Dinsdag zijn we lekker naar het strand gegaan. Deze foto's zijn genomen op Mambo Beach. De omgeving van dit strand is onlangs verbouwd en echt supermooi geworden! 


Kijk nou eens hoe prachtig! Bij het zien van deze foto's krijg ik echt heimwee....


Dévi vond het ook geweldig op Mambo Beach. Het water is lekker ondiep en daarom ideaal voor hem om heerlijk in te spelen. 


Deze zwemband was een enorm succes bij Dévi. Hij is helemaal weg van poezen en Dikkie Dik (zie ook deze blog) en daarom heb ik deze tijgerzwemband voor hem gekocht. Hierdoor durfde hij veel beter het water in en was hij supertrots dat hij alleen kon 'zwemmen'. 


Mambo Beach is echt een aanrader als je op vakantie bent met kinderen. Er staat een hele leuke speelset op het strand, waar Dévi zich echt enorm in vermaakt heeft. Verder is het water vrij ondiep en kun je een bedje aan de rand van het water huren, hierdoor kon Dévi heerlijk in het water spelen en konden wij goed op hem letten. 


Een ijsje op het strand mag natuurlijk ook niet missen :)


Woensdag zijn we thuisgebleven en aangezien Mambo Beach dinsdag zo goed was bevallen zijn we hier donderdag weer gaan zwemmen. Dévi wil hier niet op de foto met mama en duikt daarom weg achter zijn zwemband :-D


Vrijdag hebben we een bezoekje gebracht aan de Ostrich Farm oftewel de struisvogelboerderij. Hier schommelt Dévi lekker in de schaduw onder een boom. Wat een heerlijk plaatje!


Tijdens ons bezoekje hebben we deelgenomen aan een tour over de farm. Je wordt dan in een safaritruck rondgereden waarbij je uitleg krijgt over de struisvogels en de boerderij. Dévi vond de truck erg leuk en interessant en was er niet meer uit te krijgen :-D 


Struisvogels....


Tijdens de tour mag je de struisvogels eten geven. Dévi wilde dit heel graag, mama liever niet haha maar ja, iemand moet het doen ;)


Aan het einde van de tour mag je op een echt struisvogelei staan. Deze zijn zo sterk dat ze tot ongeveer 200 kilo kunnen dragen. 


Op de farm hadden ze ook een aantal van deze leuke beestjes, gelukkig wel achter glas, maar toch.....brrrrr.....


Zaterdag was een iets minder leuke dag, onderweg naar het strand werden we tijdens het wachten voor een stoplicht van achteren aangereden. Het was geen harde klap, maar omdat ik achterin zat kwam de klap bij mij toch best hard aan. Gelukkig had ik Dévi voor mij op schoot en hadden we een gordel om. Hierdoor heb ik als het ware zijn klap opgevangen en heeft hij als niets gevoeld. Onze auto was wel beschadigd aan de achterkant, daarom hebben wij een nieuwe auto aangevraagd en gekregen. 


Dit was onze nieuwe auto. 


Zondag was onze laatste volle dag op Curaçao. Die dag had de zus van mijn vriend een feestje, omdat haar zoon gevormd werd. Het vormsel is een onderdeel van het Katholieke geloof. Het feestje was bij de familie thuis onder de bomen. Heerlijk in de schaduw en de frisse wind. 

Inmiddels zijn we dus weer thuis, met een dubbel gevoel. Het is altijd fijn om weer in je eigen huis te zijn, maar aan de andere kant missen we onze familie en Curaçao wel enorm. Het is er gewoon zo mooi en alles gaat zo heerlijk relaxed. Nou ja, ik troost mezelf met de gedachte dat we er over een jaar of twee weer naartoe gaan, want we gaan meestal iedere twee jaar. We verheugen ons er in ieder geval nu al op :)

Volg mij ook via Bloglovin'Instagram, FacebookTwitter en Pinterest.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...