Mooi, verantwoord en duurzaam speelgoed *

Speelgoed Kiki is een mooie, goedlopende speelgoedwinkel in Sint-antonius (Antwerpen, België) waar enkel en alleen duurzaam en verantwoord speelgoed te vinden is. Tot nu toe was dit speelgoed alleen in hun stenen winkel in België verkrijgbaar, maar goed nieuws voor ons! Vanaf 1 mei is al dit prachtige speelgoed ook in Nederland verkrijgbaar via hun spiksplinternieuwe webshop: www.speelgoedkiki.be

verantwoord-duurzaam-speelgoed

Verantwoord, duurzaam en leuk om mee te spelen
Het assortiment van Speelgoed Kiki bestaat uit speelgoed dat lang meegaat, mooi is, een uitdaging biedt, ecologisch verantwoord is, maar vooral uitnodigt om leuk te spelen. Er komt niets in het assortiment voordat het grondig is bekeken en getest. Bij ieder nieuw artikel wordt de vraag gesteld of het aan de eisen van de winkel voldoet. Speelgoed Kiki wil namelijk alleen het beste speelgoed in de winkel.


verantwoord-duurzaam-speelgoed

Het ontstaan van de winkel
Al vanaf jongs af aan was Pascale creatief bezig, knutselen en naaien, ze deed niet liever. Ook in haar verdere studies in grafisch ontwerp bleef ze graag creatief bezig. Pascale kreeg 4 kinderen en ondanks dat zij zelf uit haar kindertijd was, speelde zij regelmatig samen met hen en bouwden ze de leukste dingen. Ze dacht na over speelgoed en zorgde voor duurzaam speelgoed. En dit bleek ook vaak goed speelgoed te zijn, het wordt immers nog steeds door de jongsten van de familie gebruikt. Een eigen speelgoedwinkel was een droom. Toen de kinderen verder gingen studeren kwam er tijd vrij. De droom kwam weer naar boven en werd werkelijkheid, op 1 november 2012 ging de speelgoedwinkel Speelgoed Kiki te Sint-antonius van start. Nog geen seconde heeft ze er spijt van gehad!

Een eigen webshop
Maar nu is er een tweede uitdaging: een eigen webwinkel. Roeland, de jongste zoon, merkte in de kerstperiode van 2013 dat hij z’n eigen eindejaarscadeautjes eigenlijk allemaal via internet besteld had en besefte dat de Speelgoed Kiki op dit gebied niet achter kon blijven. Hij ging op zoek naar een oplossing, nam alle verantwoordelijkheid op zich en begon op die manier ook z’n eigen project. Het resultaat: op 1 mei lanceert Speelgoed Kiki haar eigen webwinkel. Zo kan iedereen 24/7 genieten van al het mooiste en beste speelgoed online!

Enkele toppers uit het assortiment
De Vespa loopfiets is één van de leukste loopfietsen die er is! Ze is in hout afgewerkt en heeft de vorm van een Italiaanse Vespa. Deze loopfiets is gemaakt stevig hout, echte rubberen bandjes en stevige verbindingsstukken. Dit krijg je niet stuk! Dit fietsje is tevens zeer veilig, het stuur kan niet volledig omdraaien waardoor een zware val voorkomen wordt. Er zitten geen scherpe kanten aan, je kind kan dus naar hartelust spelen! De Vespa loopfiets is verkrijgbaar in twee kleuren, Mint en Vanille.

vespa-loopfiets

De Cuboro knikkerbaan is de beste van het land. Of beter, van de wereld! Het zijn ongetwijfeld de meest doordachte knikkerbanen. Bij Cuboro is elke bouwsteen een zeer nauwkeurig gemeten kubus. Elke kubus heeft gangen, tunnels en bochten. De verschillende kubussen sluiten naadloos op elkaar aan, hierdoor kan je dus de meest compacte en complexe houten knikkerbanen maken! Wat maakt van deze knikkerbanen 's werelds beste knikkerbanen? Ze bieden enorm veel uitdaging. Elke blok heeft zo’n 3 verschillende wegen, zo maak je met 15 blokken een knikkerbaan van 45 blokken lang! Maar zo eenvoudig is dat niet. Je moet dus nadenken, proberen en oefenen. 

cubaro-knikkerbaan


Knutseldozen van Djeco voor de creatievelingen. Deze dozen bevatten alles om eens leuk te knutselen. Je kan steeds een mooi afgewerkt werkje maken. Bovendien zijn ze echt prachtig en zal elk kind gestimuleerd worden creatief bezig te zijn, het resultaat is immers erg mooi! Daarom zijn deze knutseldozen ook de ideale oplossing voor de minder creatieve kinderen, ze worden een handje geholpen en leren zo ook creatief te zijn. Deze knutseldozen zijn voor verschillende leeftijden en ideaal als geschenk voor bv. een verjaardag.

djeco-knutseldoos

Dus ben jij op zoek naar mooi, verantwoord en duurzaam speelgoed voor jouw kindje? Breng dan snel een bezoekje aan de webshop van Speelgoed Kiki. Ter ere van de nieuwe webshop ontvang je de komende week 5% korting met de code KIKISTART5 (geldig t/m 6 mei 2014). 

* Dit artikel is een advertorial.

Volg Kleine Wondertjes ook via TwitterFacebookPinterest en Instagram.

2 opmerkingen:

  1. Mooi speelgoed! Je ziet steeds meer dat ouders de focus leggen op de duurzaam van de speelgoed die ze voor kinderen kopen. Met duurzaam kijkt men ook vaak naar het milieu aspect en de verwerking daarvan. Ik juich het toe! Succes met de leuke collectie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke blog! Duurzaam speelgoed voor kinderen vind is erg belangrijk. Ik ken nog een webshop met verantwoord en duurzaam speelgoed, namelijk Ikonic Toys. Zij maken houten treinen van FSC gecertificeerd beukenhout. Ik raad je zeker aan om eens een kijkje te nemen om hun website.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...