Update: op naar fit & gezond

Het is alweer even geleden dat ik heb geschreven over mijn nieuwe gezonde(re) levensstijl. Ik had hele mooie plannen, maar een hele slechte timing. Een gezonde(re) levensstijl proberen op te pakken tijdens een verhuizing naar de andere kant van Nederland werkt niet, goh, hahaha :-D Maar ik was gewoon zo enthousiast dat ik niet kon wachten om te beginnen :)

Inmiddels ben ik aardig gesetteld in Rotterdam, het huisje is nog niet af, maar bewoonbaar en afgelopen maandag ben ik begonnen met mijn nieuwe baan. Tijd dus om mijn gezonde(re) levensstijl weer een nieuwe boost te geven!Om te beginnen wil ik graag mijn voedingspatroon aanpassen. Ik kan slecht tegen tarwe, maar kan de verleiding vaak niet weerstaan. Ik eet nu ongeveer 50-60% tarwevrij en dit wil ik naar 80-90% brengen. Verder wil ik gezonder eten, meer groente en fruit en minder snoep, koekjes en chips. Ook ga ik meer water drinken en meer bewegen. In eerste instantie door te wandelen en over enige tijd wil ik misschien ook weer gaan hardlopen. Verder wil ik het sporten in de sportschool weer gaan oppakken. 


kayla-itsines

Ter voorbereiding op mijn nieuwe poging om gezond(er) te leven, ben ik mij dit weekend gaan verdiepen in het Healthy Eating & Lifestyle Plan (H.E.L.P.) van Kayla Itsines. Via Facebook kwam ik haar naam en methode tegen en deze leek mij wel interessant om mee aan de slag te gaan. Vooral het Healthy Eating gedeelte spreekt mij erg aan :) het andere onderdeel van de methode is sport en bewegen. Dit ga ik ook oppakken, maar niet zo intensief als in het H.E.L.P. beschreven. Dan zou ik namelijk iedere dag, soms 2x per dag moeten sporten en dat gaat mij gewoon niet lukken als mama met een bijna fulltime baan :)

De afgelopen week heb ik mijn gezonde voedingspatroon al deels opgepakt. Zo eet ik minimaal één stuk fruit per dag (vaak een banaan of een appel), eet ik alleen nog 100% speltbrood en drink ik sowieso één flesje water per dag. Verder heb ik deze week al twee keer een wandeling gemaakt met Dévi, dus qua beweging heb ik ook een start gemaakt.  

Vanaf zaterdag ben ik grotendeels gaan eten volgens het eetschema van Kayla Itsines. Ik volg het niet helemaal strikt, maar ik heb goed gekeken naar haar menu's en deze zo aangepast dat ik het toe kan passen in mijn dagelijkse leven. Zo houd ik mij wel aan haar ontbijt en tussendoortjes, maar eet ik geen warme maaltijd tussen de middag. Deze vervang ik door brood met mager beleg. De warme maaltijd in de avond eet ik wel zoveel mogelijk volgens haar schema, met soms wat kleine aanpassingen. 

Volgende week zal ik jullie vertellen hoe mijn eerste week Kayla Itsines is verlopen :)


Volg Kleine Wondertjes ook via InstagramFacebookTwitterBloglovin' en Pinterest.

2 opmerkingen:

  1. Ben benieuwd naar het programma van Kayla. Lees er steeds meer over. Succes! Fijn dat jullie gesetteld zijn in Rotterdam :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Twee keer per dag sporten lijkt mij ook wel erg veel. Succes met het programma!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...